4

SÈNIOR MASCULÍ

TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB 67 59

S’AVIS DEL BÀSQUET PLOMS

CRÓNICA : Victoria després de 3 derrotes seguides. Aquesta vegada l'equip és va mostrar sòlid, sense fer un partit brillant tampoc és va tenir cap baixada, ho demostra que és van guanyar els 4 quarts amb una puntuació similar. Els tirs exteriors i les transicions del jove equip rival van causar alguns problemes a l'equip, però sempre es va reaccionar a temps i els pocs tirs exteriors que van entrar van ser en moments claus del partit. A l'últim quart es va igualar el partit, però la major experiencia nostra va decantar el resultat a favor nostre.

PARTIT AJORNAT 21ª JORNADA (16-04-2010)

TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB 56 53

C.B. LA SALLE REUS

CRÓNICA :

Victoria ajustada en el partit aplaçat contra la Salle Reus. Un partit gens vistós per l'aficionat, més aviat aburrit diriem. Errors en cistelles fàcils, poca fluïdesa en atac, atacs molt lents i molt poc ritme van ser una constant. Recordar que aquest rival se l'havia guanat a l'anada de 20 punts. La defensa, com va sent habitual va ser fluixa, per manca d'intensitat i deixadesa, que el rival et faci 53 punts pot donar a entendre erroneament que s'ha defensat bé, erroni. Si

només van fer aquests punts va ser per desencert, moltes vegades en situacions fàcils. Contra un altre rival ens haguessim emportat un sac.

Page 5: ABRIL 2010

5

Si volem aconseguir la 4ª plaça s'haurà de canviar, i molt, l'actitud en el que resta de temporada.

AEET MASIA

BOU 79 71 TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

CRÓNICA : Derrota del sènior masculí a Valls. La dinàmica de joc dels últims partits no és la millor de la temporada i avui hem seguit amb la mateixa. Una defensa poc sòlida i la manca d'encert en el tir dels nostres, ha fet que el marcador hagi anat igualat durant tot el partit, i, en l'últim quart, a falta de dos minuts, quan amb dos triples seguits l'equip local s'han pogut distanciar al marcador. No hem tingut capacitat de reacció ni encert per poder remuntar. Les decisions arbitrals molt estrictes en segons quins moments del partit, han fet que els nostres homes interiors es

carreguessin de personals en poc temps i això ha condicionat en part el nostre joc. Però, això no pot servir de justificació per a la derrota. De tota manera, cal destacar l'actitud de tots els nostres jugadors tant dins com fora de la pista i això s'ha de valorar, ja que amb aquesta actitud i una mica més de sort, el joc i resultats tornaran a ser positius. Ànim a tots.

27ª JORNADA (30-04-2010)

TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB 68 69 REUS DEPORTIU

CRÓNICA :

Derrota a l'últim segon de partit. Un partit que es va regalar a l´ultim minut per autèntica mala sort en 2 pèrdues de pilota. El partit va ser d'un ritme força alt, pocs partits es veuen a aquesta categoria a aquest ritme. El Reus, un equip molt jove proposava atacs curts i ràpids,

Page 6: ABRIL 2010

6

els nostres van competir i van estar al mateix nivell en aixó. El començament va ser d'un alt ritme anotador, després l'encert dels 2 equips va baixar, però no el ritme. La sortida del 3er quart nostra va ser molt bona, es van robar 4 pilotes consecutives a la pressió i vam marxar fins els 7 punts. Pero com ens passa moltes vegades no "rematem" i el rival es torna apropar. Al final del partit es va agafar un petit avantatge que semblava definitiu, però 2 perdues de pilota i un rebot no controlat van fer que el Reus disposés de l'última jugada per guanyar, i així ho va fer.

ÒXID TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

CRÓNICA : Primer partit de la segona fase amb el segon classificat de la territorial de Lleida. Desprès de mesos sense perdre cap partit l´equip ho va fer en la visita a Cervera, un equip de noies molt joves i amb l´esperit de lluitar per l´ascens de categoria. Està clar que l´anàlisi de la temporada es molt positiu encara que l´objetiu i la posibilitat de pujar no es viable amb un equip del mateix club a la categoria superior i per tant la motivació es diferent.

El primer quart va ser bó encara que al final amb un parell de pilotes perdudes a la seva pressió i un triple al final van posar 8 punts en contra. Al segon quart es va mantenir la dinàmica i el ritme de partit, mai el van tenir. Es va defensar individual i zona però el problema va ser l´atac, amb poc encert als tirs. Al descans 11 punts per sota al marcador. Al tercer quart no es podia remontar per què cada vegada que feiem un petit parcial ens

feien un triple i quedava amb intents sense premi. A darrer quart s´ha vist un equip amb intensitat i amb esperit. Parcial a favor de 10 a 18 per quedar a les portes de la victòria. Felicitats noies. Aprofitem el premi de jugar amb els millors equips i fer un digne paper als 3 partits que queden per acabar la lliga

Page 8: ABRIL 2010

8

3ª JORNADA (25-04-2010)

43 35 C.B. CALAF

CRÓNICA : Primera victòria del sènior Òxid a la segona fase contra el campió de la territorial de Lleida al Pavelló Els Caus. El partit es va jugar amb una gran intensitat i amb una lluita enorme per tal d´aconseguir la primera alegria a la segona fase. Al primer quart els dos equips van sortir forts i es va mantenir l´igualtat amb molt encert per part del dos equips, 16 a 14. Al segon quart les defenses eren millors i es lluitava molt fort pel rebot encara que tot continuava per decidir. Al descans 26 a 24. Al tercer quart es va millorar el joc d´equip en atac i les noies de l´Òxid guanyaven de 4 punts a falta de un quart. Al darrer quart les vistants van reaccionar i es van posar un punt per davant, però un parcial de 10 a 2 als ùltims 5 minuts va donar la victòria a les jugadores de Torredembarra. Felicitar a totes les jugadores i equip tècnic per la victòria.

D’EBRE 85 82 TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

CRÓNICA : Derrota en l'última jornada d'aquesta fase que condemna a l'equip a no jugar la fase dels 4 primers sub-21. Tot i que amb els resultats de la jornada, la victoria també hagués estat insuficient. L'equip va sortir molt tou, i sense la concentració necessaria per jugar un partit d'aquesta importància. El primer quart acaba amb un escandalós 30-14. Fluixos en defensa i atrapats en la defensa caixa i mixta dels de Mora. El segon quart es reacciona i s'acaba el quart perden de 2. El tercer quart es torna a guanyar i ja ens posem per davant. L'equip però, no trenca el partit i les distàncies son curtes.

L'últim quart s'arriba a guanyar de 8, pero als 3 últims minuts no s'anota, l'arbitratge, amb pressa per jugar els 2 partits i per acabar ràpid, es bastant dolent i s'arriba a un final ajustat on guanyen els de Mora. Ara que s'ha acabat la fase és moment de reflexions. S'ha de felicitar l'equip, júniors inclosos per la segona volta feta, cap equip dels que s'ha classificat hagués pensat que l'última jornada estaria pendent dels nostres resultats. Ara potser ens lamentarem que no som inferiors a cap dels equips de dalt, ho hem demostrat, però quan una lliga es tan igualada els petits detalls decideixen. Anar un partit clau amb 7, faltar algun entrenament per causes menors, etc. Són coses que poden fer decantar la balança.

SANT PERE 45 35 TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

CRÓNICA : Derrota del junior femení a Lleida, en un partit molt treballat per les nostres jugadores. La dinámica de les notres va ser la mateixa fins ara, defensa individual tota la pista i intentar correr en atac. Això va permetre arribar al descans només 1 punt per sota al marcador. A la segona meitat, una defensa zonal per part de les locals ens va causar greus problemes ofensius i va ser on ens van trencar el partit. Tot i l’intent de remontar a l’últim cuart, ja no va poder ser. Bon partit noies, cal continuar treballant. Parcials :14 – 7 ; 4 – 10 ; 16 – 2 ; 11– 16. 2/6 en tirs lliures. 7 triples.

TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB 52 62 E.F.U

CRÓNICA : Derrota del junior femení en un partit molt treballat per part de les nostres. El treball a pista va ser molt satisfactori, la intensitat defensiva era bona i vam ser fidels al nostre joc ofensiu, però la manca en el domini del rebot ens va condemnar. El joc interior rival també va ser un greu problema per la nostra defensa. Tot i el resultat, bon treball noies, cal continuar en aquesta linia. Parcials :15-16 ; 9-12 ; 11-10 ; 12-24. 3 triples. 2/6 en tirs lliures. Clanchet 12, Molle 1, Fuentes 4, Cristino 3, Lorente 12, Paños, Mateu 7, Recasens 13

3ª JORNADA (24-04-2010)

SEDIS PUB LA CISTELLA “B” 70 74

TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

CRÓNICA : Victòria molt treballada del junior femení en la seva visita a la Seu d’Urgell. El partit va començar força complicat per a les nostres a causa de la pasivitat defensiva i el poc encert en atac.

Page 11: ABRIL 2010

11

Al descans 24-45 a favor de les locals. Les nostres pasaven per un moment complicat, però l’esforç de totes les jugadores va permetre realitzar una molt bona defensa a la segona part que va ofegar l’atac de les locals. També cal destacar que l’actitut de l’equip de cara a cistella va canviar molt, van córrer més i van tindre més encert en el tir. La remuntada va ser posible perquè l’esforç de les jugadores va ser enorme, quin espectacle van gaudir a la graderia...! Enhorabona noies! Parcials : 29–8 ; 16-16 ; 11-22 ; 14-28. 9/17 en tirs lliures. 2 triples. Clanchet 13, Molle, Fuentes 7, Cristino 6, Lorente 22(1 triple), Paños 2, Mateu 7 (1 triple), Recasens 17.

TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB 79 69 C.B. EL MOREL

CRÓNICA : Enfrontament entre dos equips que fins abans del partit estaven igualats a la classificació, a on no hi ha igualtat es a l’hora de desenvolupar el lloc. Tècnicament els de Torredembarra són millors, però no ha estat així durant el partit. Exceptuant el minut sis del primer període en el que els de Morell s’han ficat per davant a l’electrònic i al minut cinc del tercer període que han igualat el partit a 40 punts, la resta del partit els de Torredembarra sempre han anat guanyant. La defensa torrenca no ha estat molt bona i els de Morell feien cistella amb facilitat. La diferència ha estat amb l’atac a on els torrencs han fet bones seleccions de tir, tot i que també s’ha de dir que s’han fallats penetracions fàcils. Si els Torrencs haguessin tancat millor el rebot ofensiu la diferència al marcador hauria estat més amplia. Això afegint una defensa més intensa. Les errades estan en que amb moltes situacions ens precipitem i es forcen situacions d’atac que podrien estar més fàcils si donem una passada més. En defensa ens fiquem a defensar tard, i acostuma a ser quan l’atacant ja ha agafat pilota. Hem de procurar millorar per complicar més les coses als equips rivals i fer que per a guanyar-nos hagin de fer un esforç gran. De moment enhorabona a tots, en especial als cadets que ens han ajudat, i a entrenar molt bé aquest dies per a guanyar a Torreforta a la seva canxa. Ànims!!! MATA 2, MARTIN 2, MA 2, PINEDO, CENDON 6, ASENSIO 23, PIE 3, CABALLE 5, SORIANO 12, ESCUDE 4, CAMPAÑA 12, JIMENEZ 8

13ª JORNADA (18-04-2010)

A.D.

TORREFORTA 92 40 TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

CRÓNICA : Molts punts de diferència. Tot és degut a la diferència entre tots dos equips a la classificació i a que els de Torreforta es un equip complementat amb nens que tot i que tenen fitxa de l’equip B de Torreforta estan jugant amb l’equip preferent que tenen i també amb el sub-21 preferent. Total, que tenen molt nivell. Parlem-ne, del partit. El primer quart ha estat més igualat del que s’esperava: ha començat amb un parcial de 6-0 que posteriorment s’ha retallat amb un parcial de 12-13 que ha estat insuficient per empatar, i després tornem a començar el segon quart amb poca intensitat i baixant els braços davant dels de Torreforta, que feien una bona pressió defensiva. Pressió de la que sabíem sortir durant el primer quart i que després, per falta de concentració, se’ns

Page 13: ABRIL 2010

13

oblida. El partit no ha tingut massa més historia: parcials de 28-9, 24-9 i 22-9 han fet que el partit es trenques i els de Torredembarra ens desesperéssim. Hem d’intentar, entre tots, fer més equip. Els que més saben ajudar als que menys saben, i els que menys saben escoltar als que més saben. Jo, com entrenador, intentaré canviar l’ambient que es viu actualment a l’equip per fer que les coses ens vagin millor o com a mínim per a sentir-nos com un equip. El proper partit es contra el primer de la classificació, això no significa que no siguem capaços de planta’ls-hi cara i fins i tot de guanyar, només hem de creure en nosaltres i amb els companys. MATA, MARTIN 3, TROIANO 1, CAMPOS 10, CENDON 2, ASENSIO 6, PIE 4, CAÑELLAS, SORIANO 6, ESCUDE 2, CAMPAÑA 4, MA 2. JOSÉ LUIS CABALLERO. ENTRENADOR DE L’EQUIP JUNIOR.

14ª JORNADA (24-04-2010)

TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB 46 61

C.N. REUS PLOMS

CRÓNICA :

"Heu fet un partit molt bo, ens ho heu ficat molt difícil, felicitats". Aquestes son les paraules que l’entrenador del Reus Ploms em va dir a l’acabar el partit. Quan un entrenador que ha estat entrenant a un equip senior del mateix club et diu això vol dir que les coses s’han fet bé. Si que hem perdut el partit, però a falta de dos minuts només perdíem de cinc punts contra els primers de la divisió B, equip que no ha perdut cap partit i cap quart i nosaltres els hi varem guanyar un , el segon, 14-8, i l’últim quart no l’hem guanyat per un punt, 18-19. Al final de la primera meitat guanyàvem de dos punts 22-20 i si no contéssim el tercer quart que ens van superar fàcilment 6-22 es podria dir que sumant els altres tres quarts varem ser superiors. Però el que conta es la lluita i tot i perdre aquest partit l’hem lluitat. Hem fet una molt bona defensa que els de Reus no sabien com superar amb facilitat. Amb atac ens ha costat una mica més però hem sabut mantenir la pilota i moure-la, exceptuant alguna pilota que hem perdut amb facilitat. S’ha de dir també que el nostre equip comptava amb cinc baixes i ens hem presentat al partit amb nou juniors i un cadet, i dels nou juniors dos han jugat el partit lesionats. Només queda donar les gràcies a Mario Martí per l’ajuda i felicitar a tots i cada un dels jugadors que han jugat aquest partit, tots heu fet un bon paper. Amb aquesta dinàmica i amb aquesta intensitat podem guanyar tots els partits que ens resten, només hem de creure que som capaços i que si volem podem. Ànims i a continuar treballant i lluitant.

Page 14: ABRIL 2010

14

MATA, CAMPOS 5, MARTI 11, ASENSIO14, CAÑELLAS, ROMERO 4, ESCUDE, CAMPAÑA 6, MA 2, JIMÉNEZ 4.

COL·LEGI AURA JF

CRÓNICA : Bon partit del juvenil femení a la competició escolar. El nostre equip ha sigut superior a pista durant tot l’enfrontament. Cal destacar el treball defensiu de les nostres jugadores i el joc ràpid en atac que va permetre fer cistelles fàcils. També cal destacar la col·laboració de les dues prei-nfantils que van ajudar a l’equip. Enhorabona noies, a continuar treballant.

CRÓNICA :

Gran resultat per un mal partit dels nostres cadets. Potser la pista petita i el descans de la Setmana Santa son les variables que han influït en el joc de l´equip.

A la primera part del partit la defensa era massa fluixa i el rival ha fet molts punts. El nostre atac, massa ràpid i amb poc encert, posava al local per davant al descans 36 a 32.

La segona part, amb el rival carregat de personals i amb una millor defensa ,s´ha imposat la lógica i el partit s´ha guanyat amb comoditat.

Hem de millorar el joc per rebre al potent Reus Ploms aquesta setmana.

A treballar fort als entrenaments de la setmana.

12ª JORNADA (24-04-2010)

TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB 71 68

CRÓNICA :

Gran victòria amb una remontada final espectacular! Era el partit que teniem moltes ganes de jugar. El balanç de 3 derrotes sense victòria i dues molt contundents s'havia de trencar i buscar revenja.

Page 18: ABRIL 2010

18

Al primer quart tot molt igualat encara que sempre per darrera al marcador. El joc era molt intens però amb poc encert sota la cistella. Al segon quart, la mateixa dinàmica que al primer quart, la defensa molt bona i l´atac massa imprecís. Al tercer quart els visitants anaven fort al rebot d´atac i per primera vegada agafaven entre 4 i 6 punts d´aventatge. Els nois de Torredembarra van reaccionar per equilibrar el marcador. A darrer quart amb poc més de dos minuts per acabar el partit es perdia per 7 punts i un magnífic final amb un parcial 11 - 1 va deixar la victòria a Torredembarra.

Felicitar a tots els jugadors pel seu esforç i quan les coses es fan bé normalment tenen la seva recompensa!

TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB 81 50 C.B. L’ARBOÇ

CRÓNICA : Victòria molt important i treballada en el primer partit de la segona fase de la competició amb un rival amb el que vam perdre els dos partits a la fase prèvia. El partit va ser nostre des del primer minut fins l'últim. Vam tornar a jugar com un equip com ja va passar amb el SP i SP. Les claus van ser per un costat la gran feina defensiva del equip amb agressivitat i una gran pressió defensiva a tota la pista, fet que ens permetia recuperar la pilota en tres quarts de camp. Aquesta bona feina defensiva va estar secundada per un atac força fluit amb agressivitat de cara a la cistella rival, sempre buscant el company millor situat per fer punts. També va ser clau la templança del jugadors torrencs davant de les provocacions rivals quan es van veure superats. Molt bona feina de TOTS els jugadors que van jugar com un equip, vam animar a la banqueta els companys que jugaven (fins i tot el Miguel i el Guillem lesionats van vindre a animar els seus companys), cadascú aportant la seva part per guanyar el partit de manera contundent. Enhorabona nois, estic molt content amb tots vosaltres!!!Gran feina!

AEE IES S.PERE

I S.PAU 11 61 TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB

CRÓNICA : Una altra victòria del Cadet C, de nou amb l'IES SP I SP. Victòria solvent i còmoda davant un equip molt fluix i amb molt poca experència. Al baix nivell del rival es va unir la nostra pressió a tot el camp per tercer partit consecutiu, el que ens va permetre recuperar i fer bàsquets amb facilitat. Vam començar el partit molt emparrats, deixant jugadors rivals lliures de marca. Però en el segon quart vam canviar radicalment el plantejament defensiu i això es va notar ja que vam guanyar-lo per 28 punts de diferència. El tercer quart tampoc ha tiingut massa història, el rival amb prou feines arribava a mig camp mentre els torrencs augmentaven la diferència al marcador fins deixar-lo en 8-52.

Page 20: ABRIL 2010

20

L'últim quart es va tancar l'acta amb el resultat final. ENHORABONA NOIS, ja portem 3 victòries seguides!!!Continueu així!!!

NÀSTIC SANT PAU

CRÓNICA : Treballada victòria del preinfantil femení a casa contra el Nastic Sant Pau.

L’equip local va sortir relaxat i no gaire concentrat a pista, això va permetre a les visitants agafar els primers avantatges, però la bona predisposició al treball de les jugadores van fer que donessin la volta al marcador i així aconseguir la victoria. Enhorabona noies, bon treball. Cal continuar amb un bon treball setmanal per millorar.

8ª JORNADA (17-04-2010)

TORREDEMBARRA BÀSQUET CLUB 17 36 A.E CLARET

CRÓNICA : Difícil partit del preinfantil femení davant del Claret. La poca concentració defensiva a pista va permetre a les rivals fer cistelles fàcils. Les moltes pèrdues de pilota que vam patir no ens van permetre tindre fluïdessa en atac. Cal treballar més, ànim noies!

Page 23: ABRIL 2010

23

9ª JORNADA (24-04-2010)

SAGRAT COR TGN BÀSQUET 58 46

CRÓNICA : Bon partit jugat per les pre-infantils al camp del Sagrat Cor, tot i només anar amb 7 jugadores l'equip en tot moment va lluitar, va robar moltes pilotes i va forçar nombroses violacions de 5 segons de sacada gracies a la defensa asfixiant. Durant els 4 primers quarts el partit va estar igualat, però, a més a més de ser poques, ens vam carregar ràpid de faltes i les rivals van agafar una distància de 10 punts al final del 5é periode. A l'últim quart es van acostar a 6 punts, però finalment no vam arribar a finalitzar la remontada. Coses a millorar: la finalització de les acions de contra-atac i la circulació de pilota, però en actitud i ganes un 10.